Sivut

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Some-koulutus, osa 3: oma projekti kirkastuu

Taas on opittu uutta. Kuten se, miten blogiin luodaan välilehti. Eihän se ollutkaan niin vaikeaa. Teinkin tästä some-koulutuksesta oman välilehden tähän omaan blogiini. Tosin yllättävä pettymys oli, ettei blogger vielä taivu muuhun kuin staattisiin välilehtiin. Välilehti -toiminto on kuitenkin sen verran tuore ominaisuus, että jään vielä elättelemään toivoa toiminnon kehittymisestä. Olisi ollut tosi kätevää, jos tämän some-koulutuksen olisi saanut omalle välilehdelleen. 

Kouluttajamme Tarmo Toikkanen antoi vinkkejä siitä, miten muiden blogikirjoituksia voi seurata. Hän linkitti kaikkien kurssilaisten blogit yhteen friendfeed-palvelun avulla. Hauskaa, mitä palveluita netistä löytyykin. Tästä pääset tutustumaan tarkemmin tämän päivän teemoihin ja löydät myös hyviä linkkivinkkejä.

Ylipäätään Tarmo on ruoskinut meitä osallistumaan myös kurssin ulkopuolella. Läsnäolo kurssilla on vain sadasosa oppimisesta. Teknologia ei voi auttaa siinä,  miten seuraamme muiden kirjoituksia. Nyt sain onnistuneesti lisättyä muiden kurssilaisten blogien syötteet tämän sivun vasemmalle puolelle gadgettiin.

Tänään meille näytettiin esimerkkejä wikien, blogien ja mikroblogien käytöstä. Siitä syntyi viimeinkin ajatus projektista, jota lähden kollegani kanssa toteuttamaan. Ja projektista tulee olemaan taatusti hyötyä koko organisaatiollemme. Idean sain TAMK:n blogi-sivuilta. Päätimme lähteä työstämään projektin suunnitelmaa google docsin avulla. Se on muuten ihan älyttömän kätevä. Olen taas vaihteeksi ihan innoissani!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ja hyvältä tuo some-koulutus. Mulla itsellä vois olla kyllä parempikin some-tietämys. :)

    VastaaPoista
  2. Koulutus on kyllä tosi mielenkiintoinen. Parhaan annin saa, kun on oikea projekti jossa pääsee kokeilemaan asioita.

    Ideoita voi saada, kun seurailee muiden tekemisiä. Itse olen alkanut säännöllisesti lueskelemaan muiden blogeja ja kokeilen sitten omassani.

    VastaaPoista