Sivut

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Rakentamisprojekti

Nyt voisin hieman avautua rakennusprojektistamme. Sanavalinta on ehkä liioittelua, mutta joka tapauksessa jonkinlainen projekti on alkanut vuoden vaihteessa. Tässä vaiheessa homma on edennyt siihen pisteeseen, että tontti on olemassa ja taloa suunnitellaan. Maaperätutkimus tehtiin viime viikonloppuna ja sen seuraamukset kuulemme tällä viikolla.

Yllättävän työlästä on pohtia pelkästään sitä, mihin kohtaan talossa tulisi keittiö ja mihin olohuone, mistä sisäänkäynti ja mihin toinen. Entä tulisiko kellarikerros ja mitä sinne laitettaisiin...hmm.

Alun perin tontillemme piti tulla Helsinki pientalo, mutta rakennusvalvontavirastossa asioidessamme selvisi, että kukaan ei oikeastaan tarkalleen määrittele millainen Helsinki pientalo pitäisi olla. Olemme siis varsin avarakatseisesti lähteneet suunnittelemaan meidän näköistämme pohjaa.

Tontti on kivalla paikalla, Helsingissä radan varrella, ei kuitenkaan ihan asemalla :). Mies kävi juuri viikonloppuna tontilla, ja ihasteli kevätaurinkoa, jonka paisteessa koko tontti lämmitteli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti